Fiscalist

Een fiscalist is een specialist op het gebied van zowel nationale als internationale fiscale vraagstukken. Om een titel als fiscalist te kunnen voeren dient u een universitaire studie ‘Fiscaal Recht’ gevolgd te hebben.

Wat is een fiscalist?

Een fiscalist is iemand met kennis van belastingen en vaak gespecialiseerd is in complexe(re) vraagstukken. Een fiscalist kan voor zowel kleine als grote bedrijven een adviserende rol hebben, maar is vooral bij grotere ondernemingen (bv's en nv's) actief. Een fiscalist kan zowel intern bij een bedrijf (bedrijfsfiscalist) actief zijn, als werkzaam zijn voor een belastingadvies- of accountantskantoor.

Wat doet een fiscalist?

Een fiscalist geeft financiële en belastingadviezen aan een ondernemer. Fiscalisten nemen het werk over van belastingadviseurs en gaan over zaken die niet dagelijks voorkomen. 

Dit zijn de meest voorkomende taken van een belastingadviseur/fiscalist:

  • Verschaffen van belastingadvies;
  • Minimaliseren van eventuele belastingschuld;
  • Schrijven van bezwaarschriften;
  • Verzorgen van belastingaangiftes;
  • Controleren van aanslagen;
  • Onderhouden van contact met de Belastingdienst;
  • Verzorgen van compliance;
  • Samenstellen van financiële planning;
  • Fiscale aanpak bedenken en uitvoeren.

Is fiscalist een beschermde titel? 

Ja, de titel fiscalist is een beschermde titel. De titel belastingadviseur is dan weer niet beschermd. Wanneer u een fiscalist inhuurt dan weet u dat u een academisch opgeleide professional inhuurt.

Voor welke belastinggebieden wordt een fiscalist ingezet?

Een fiscalist kan ingezet worden op diverse belastinggebieden. Bijvoorbeeld:

Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt tussen fiscalisten werkzaam in de aangiftepraktijk of adviespraktijk. De aangiftepraktijk is de uitvoerende laag binnen organisaties en de adviespraktijk houdt zich alleen met advisering bezig. 

Wat kost het inhuren van een fiscalist?

De kosten voor het inhuren van een fiscalist lopen sterk uiteen. De vraag is aan welk type fiscalist uw onderneming nu behoefte heeft. Daarbij kan dan worden gekozen tussen een generalist, dus een fiscalist die in de breedte is georiënteerd, of er kan gekozen worden voor een specialist: een fiscalist met specifieke en diepgaande kennis over één bepaald onderwerp.

Waar werkt een fiscalist?

Meestal werken fiscalisten bij accountants- en belastingadvieskantoren, de overheid of bij middelgrote tot grote bedrijven. De meeste fiscalisten werken overigens bij accountants- en belastingadvieskantoren waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen compliance- en adviesfuncties.

Om er zeker van te zijn dat uw onderneming de geschiktste fiscalist in huis haalt, kunnen we u vrijblijvend in contact brengen met maximaal 3 fiscalisten bij u in de regio. De hoeveelheid matches die we voor u hebben hangt onder andere af van uw wensen en behoeften. Wanneer u onderstaand formulier (geheel vrijblijvend) invult, vindt u gegarandeerd een fiscalist die aansluit bij uw wensen, behoeften en budget! Voor overige vragen of contact kunt u ons altijd bellen 043 200 30 90 of mailen (info@wrkd.nl).

Begin uw aanvraag (100% vrijblijvend)


Bedrijfsvorm *
Werkzaamheden

Beveiligd met SSL
Vraag gratis een offerte aan!

Onze dienst is geheel gratis en vrijblijvend voor u als ondernemer.