Boekhouder aangeboden

Een administratie zelf voeren kost vaak veel tijd en is voor de meeste ondernemers een grote last. Vooral het op orde houden van de administratie is moeilijk als de focus ligt op het genereren van omzet en het bedrijf te laten draaien. WRKD helpt u graag een boekhouder te vinden die dit werk uit handen neemt en er zelfs aan bijdraagt om onder de streep het maximale over te houden. Wij beschikken over een groot partnerbestand van boekhouders waardoor wij u in contact kunnen brengen met de meest geschikte kantoren die perfect aansluiten op uw wensen en behoeften.

Wat doet een boekhouder?

Het werk van een boekhouder is gevarieerd. In de meeste gevallen neemt een boekhouder uw gehele financiële administratie over en wordt uw persoonlijk adviseur. Een boekhouder verwerkt onder andere uw facturen, doet de btw-aangiftes en stelt de jaarrekeningen op. In sommige gevallen vinden ondernemers het fijn om gedeeltes van de administratie zelf te doen. Wanneer er bijvoorbeeld een administratieve medewerker in dienst is, dan wordt er vaak voor gekozen om zelf de inkoop- en verkoopfacturen in te boeken. Ook worden zaken zoals de btw-aangiftes, salarisadministratie en jaarrekening uitbesteed aan een ervaren boekhouder.

Wat kost een boekhouder?

Als ondernemer stelt u zich zelf uiteraard de vraag: Wat kost een boekhouder? Betaal ik voor mijn bedrijf niet te veel? Tarieven van een boekhouder kunnen erg variëren. Ten eerste is dit afhankelijk van de diploma’s en certificaten waarover de boekhouder of het desbetreffende administratiekantoor beschikt. Daarnaast zijn er boekhouders die met een uurtarief of met een vaste maandelijkse prijs werken. De laatste optie wordt momenteel het meest gebruikt. Meestal kunt u in overleg met een boekhouder bepalen of u gebruik wenst te maken van een vaste prijs of dat er op uurbasis gefactureerd wordt.

Wanneer is een boekhouder verplicht?

Het is voor kleine ondernemers of zzp'ers niet verplicht om een boekhouder in te huren. Bij grotere bedrijven is het daarentegen verplicht om een goedgekeurde accountantsverklaring bij de jaarrekening toe te voegen. Dan is een samenwerking met een accountant wel noodzakelijk. Toch is het voor kleine ondernemers geen onlogische keuze om een professionele boekhouder in te huren. Een boekhouder bespaart u veel tijd en kan u een hoop frustratie schelen. Bovendien is het bijhouden van juiste administratie wel verplicht voor de Belastingdienst en dient deze in orde te zijn bij een eventuele controle.

Waar werkt een boekhouder?

Waar een accountant vaak is te vinden bij middelgrote en grote ondernemingen, daar werkt een boekhouder vaak in het MKB. Veel klanten bestaan uit eenmanszaken, zzp'ers, freelancers, etc. Een boekhouder werkt voornamelijk in de profit sector, maar ook non-profit instellingen hebben te maken met financiële administratie. Een boekhouder heeft binnen een bedrijf goed contact met de accountant. De boekhouder kan vragen stellen aan de accountant en de accountant controleert en corrigeert waar nodig werkzaamheden van de boekhouder. 

Boekhouder aangeboden - besteed uw complete administratie uit

Heeft u een boekhouder nodig? Om te besparen op de kosten is het verstandig om meerdere offertes van deskundige boekhouders in uw regio te vergelijken. Vraag vrijblijvend tot drie offertes aan van verschillende professionele boekhouders via het formulier hieronder. Afhankelijk van uw wensen en behoeften leveren wij maximaal drie boekhouders in de buurt aan die passen bij uw situatie. Voor overige vragen of contact kunt u ons altijd bellen 043 200 30 90 of mailen info@wrkd.nl.

Begin uw aanvraag (100% vrijblijvend)


Bedrijfsvorm *
Werkzaamheden

Beveiligd met SSL
Vraag gratis een offerte aan!

Onze dienst is geheel gratis en vrijblijvend voor u als ondernemer.